The Cure
The Cure Live in Singapore 2- 1st August 2007.jpg
{{{Imajoinformo}}}
Lando: Flag of the United Kingdom.svg Unionita Rejio
Urbo: {{{Urbo}}}
Jenro: Post-Punk, Dark Wave, Gothic Rock, New Wave, Alternative Rock
Periodo di aktiveso: 1976 til nun
Diskofirmo: {{{Diskofirmo}}}
Diskofirmi: {{{Diskofirmi}}}
Membri: Robert Smith, Simon Gallup, Roger O'Donnell, Jason Cooper, Reeves Gabrels
Pasinta membro: {{{Pasinta_membro}}}
Pasinta membri: {{{Pasinta_membri}}}
https://www.thecure.com

The Cure (La kuraco) esas muzikala rock-grupo del Unionita Rejio. La grupo fondesis en 1976 kom Malice en Crawley en la sudo di Anglia. En 1977 la muziko-grupo nomesis Easy Cure e depos 1978 The Cure.

The Cure havas ikonatra stando en la Gothic Rock e Dark Wave-ceno. La kantisto Robert Smith esas til nun la nura membro di la grupo qua esis membro dum la tota aktiva periodo di la grupo.

Membri di la grupoRedaktar

Fondo-membriRedaktar

Aktuala membriRedaktar

Ex-membriRedaktar

DiskografioRedaktar

Studio-albumiRedaktar

  • 1979 Three imaginary boys (Tri imaginala pueruli)
  • 1980 Seven seconds (Dek-e-sep sekundi)
  • 1981 Faith (Fido)
  • 1982 Pornography (Pornografio)
  • 1984 The Top
  • 1985 The head on the Door (La kapo a la pordo)
  • 1987 Kiss me. Kiss me. Kiss me! (Kisez me Kisez me Kisez me)
  • 1989 Desintegration
  • 1992 Wish
  • 1996 Wild mood swings
  • 2000 Bloodflowes
  • 2004 The Cure
  • 2008 4:13 Dream